contact
Maart 2024

Start Paprika seizoen 2024

@ Paprika teler Walero

“Nu we weer gaan oogsten merken we dat het voorjaar is begonnen, op zonnige dagen hebben we zomerse temperaturen in de kas en heeft de plant het goed naar zijn zin."

Start Paprika seizoen 2024

Het nieuwe paprika seizoen is officieel van start gegaan! De eerste dozen Hollandse paprika zijn geoogst. Na de eerder geplukte groene paprika's van afgelopen week, zijn nu ook de andere kleuren, zoals rood, geel en oranje beschikbaar.

Walero

Sinds 2012 werken we samen met Walero, een toonaangevende paprikateler met 14.5 hectare in Bleiswijk.

Luc, de tweede generatie in het teeltbedrijf van Walero, deelt zijn enthousiasme over het nieuwe seizoen: "Dit jaar hebben we enkele nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd in onze kassen. Met een focus op duurzaamheid hebben we geïnvesteerd in nieuwe technologieën om ons water- en energieverbruik te verminderen, waardoor we niet alleen de kwaliteit van onze paprika's verbeteren, maar ook ons ecologische footprint verkleinen."

“We hebben een regenachtige start gehad, met donkere natte periodes. We hebben al dit water op kunnen slaan. Dit in combinatie met het hergebruik van al ons water hebben we ruim genoeg water om heel het seizoen onze planten te voeden” voegt Luc toe.

“Nu we weer gaan oogsten merken we dat het voorjaar is begonnen, op zonnige dagen hebben we zomerse temperaturen in de kas en heeft de plant het goed naar zijn zin. Ook de biologische bestrijders voelen zich hier goed bij. We zetten ze vanaf het begin van het seizoen uit en hebben nu door heel de kas een goede en gevarieerde populatie van Biologische bestrijders. Laat het seizoen maar komen,” aldus Luc!

Benieuwd naar de andere nieuwsberichten?

Terug naar overzicht