contact
April 2023

Première Paved Paradise

In Pathé Tuchinski

Hoe produceren we genoeg voedsel om de wereld te voeden, en vergroten we tegelijkertijd de biodiversiteit?

De glastuinbouwsector is onderdeel van de oplossing. Dat wordt duidelijk in Paved Paradise, de documentaire van Bioloog Hidde Boersma en filmmaker Karsten de Vreugd die op maandag 3 april in première ging.

Tijdens deze feestelijke avond in Pathé Tuschinski was er een grote opkomst vanuit de high tech glastuinbouw. Daarnaast waren er veel partijen aanwezig die een sleutelrol spelen bij een gezond voedselcluster in Nederland.

Als partner van Stop the Food Fight, zijn we trots om deze documentaire te presenteren. Stop the Food Fight is een onafhankelijk platform waar verschillende stromingen elkaar vinden. Door middel van content, tours, debatavonden en netwerkactiviteiten ontstaat er ruimte om de dialoog over verschillen in het voedseldebat aan te gaan. Paved Paradise, ontwikkelt met het oog op die dialoog, vormt een belangrijk onderdeel hiervan.

In Paved Paradise gaan Hidde Boersma en Karsten de Vreugd op pad om een alternatieve strategie te onderzoeken: als de landbouw wordt geconcentreerd op de meest vruchtbare grond, is er meer ruimte voor de natuur om op te bloeien. In hun zoektocht spreken ze wetenschappers, boeren, politici en activisten uit de hele wereld.

Deze documentaire draait komende maanden op filmfestivals en in verschillende filmhuizen. Wij moedigen iedereen aan om deze bijzondere documentaire te bekijken. Meer informatie? Kijk op www.stopthefoodfight.nl.

Benieuwd naar de andere nieuwsberichten?

Terug naar overzicht