A fresh way of living

Vers = tijd = de logistieke intelligentie van Combilo

Ook in de wereld van de AGF geldt: tijd is geld. Een product dat te lang onderweg is, verliest onherroepelijk aan frisheid en versheid en daarmee aan waarde. Bij grote volumes gaat het dan al snel om grote bedragen. Aan ons dus dagelijks de uitdaging om de afstand tussen teler en afnemer zo snel en efficiënt mogelijk te overbruggen. Dat doen we waar nodig en waar mogelijk door rechtstreeks vanuit telers te leveren aan afnemers. Bij belangrijke functies als op- en overslag speelt uiteraard ook ons 23.000 m2 grote logistieke centrum bij Waddinxveen een belangrijke rol. Deze is gelegen in het Distriparc A12 en daarmee een uitstekende logistieke hub. Daar kunnen we met onze geautomatiseerde verwerkingslijnen producten van diverse telers samenvoegen, klantspecifiek verpakken en partijen op het juiste moment verladen.

Combilo pakt het juiste moment

Handelen in AGF-producten is geen exacte wetenschap. Vraag en aanbod laten zich niet voorspellen. De juiste balans zoeken tussen aanbod en vraag is een dynamisch proces, het is als schaken op meerdere borden tegelijk. Onze traders zijn voortdurend in contact met de verschillende markten en kunnen op basis van de meest actuele prijsinformatie snel een ‘go’ of ‘no go’ geven. Het logistieke centrum in Waddinxveen vormt hierin een belangrijke buffer, met een opslagcapaciteit voor 4.000 pallets. De vijftig dockshelters waarborgen een snelle aan- en afvoer en soepele crossdocking. Grote partijen, kleine partijen, Combilo behandelt ze allemaal met de grootst mogelijke zorg.

Vragen over onze opslagmogelijkheden? Neem contact op.

Combilo kiest altijd de meest logische weg

Ook als het op logistiek aankomt, heeft Combilo veel flexibiliteit ingebouwd, op basis van een harde kern. De harde kern bestaat hier uit ons eigen wagenpark, waarmee we een groot deel van de nodige ritten tussen leveranciers, ons distributiecentrum in Waddinxveen en de afnemers kunnen invullen. In aanvulling daarop werken we met logistieke partners om flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid te garanderen. Onze leveranciers weten dat hun delicate producten bij ons in goede handen zijn. Onze logistieke planners zoeken dagelijks naar de meest efficiënte routes, de best mogelijke belading. Door middel van tracking and tracing-systeem hebben wij en onze afnemers altijd inzicht in de exacte locatie en planningen van zendingen. Heel belangrijk, want die leveringsbetrouwbaarheid is cruciaal.

Wilt u meer weten over onze transportmogelijkheden? Neem contact op.

Dagelijks snel en efficiƫnt voor u onderweg met de meest verse groenten en fruit