Home

100 jaar Combilo

Op 1 mei 2024 vieren wij het 100-jarig bestaan van Combilo, dat in 1924 als familiebedrijf in Loosduinen werd opgericht. Deze mijlpaal herinnert ons aan de rijke geschiedenis en het succes dat we hebben ervaren dankzij onze toegewijde medewerkers en partners. Bekijk de historische tijdlijn, een bewijs aan 100 jaar creating refreshing ways together.

Jaren 20

Op 1 mei 1924 starten de gebroeders Krul hun commissiehandel in Groente en Fruit te Loosduinen. Kort daarna ging Cornelis van Rossum bij de gebroeders aan de slag.  

Jaren 30

 Via de verschillende locaties in het Westland worden - na de veiling - vele komkommers en kropsla gekeurd, verpakt en verhandeld. 

Jaren 40

De heren Krul, Van den Berg en Van Rossum gaan als vennoten samen in de handels-en exportcombinatie in groente en fruit vanuit Loosduinen, onder de naam Combilo die staat voor Combinatie Loosduinen.  

Jaren 50

De 2e generatie Van Rossum begint hun carrière bij Combilo. De twee broers zorgen voor een verdere ontwikkeling van het bedrijf.

Jaren 60

Een primeur! Combilo is de eerste importeur die Amerikaanse IJsbergsla op de Europeese markt brengt en verhandelt en gaat zich vervolgens ook meer richten op export richting Engeland en Scandinavië. 

Jaren 70

Combilo verhuist in 1975 naar het veilingterrein in Bleiswijk met nieuwe faciliteiten om de groei van de onderneming te kunnen bewerkstelligen. 

Jaren 80

De derde generatie van de familie Van Rossum dient zich aan. In deze jaren worden onder andere de importactiviteiten uit Spanje verder uitgebreid. 

Jaren 90

Inkoopcombinatie Vers Direct Nederland wordt opgericht als antwoord op het stopzetten van de veilingklok. Een samenwerking tussen vier handelsbedrijven, die vanaf dat moment direct zakendoen met Nederlandse kasgroenten telers. 

Jaren 00

Het bedrijf verhuist naar Waddinxveen, een enorme stap vooruit en nog steeds de locatie waarvandaan we actief zijn. 

Jaren 10

Combilo ontwikkelt zich in deze jaren tot een van de meest toonaangevende exporteurs van Nederlandse kasgroenten. 

Jaren 20

Na uitbreiding van de directie en toetreding van de 4e generatie Van Rossum focust Combilo zich op een innovatieve en duurzame toekomst. 

100 jaar Combilo